Inredningsbutiker på nätet

Inredningsbutiker på nätetInternetshopping är inget nytt fenomen; under de senaste åren har utbudet av grejer som går att köpa online skjutit i höjden, och ökningen bara fortsätter. Folk köper kläder, bilutrustning och, en trend som verkar vara här för att stanna, heminredning på nätet. Att köpa möbler och prydnader online öppnar oanade möjligheter när du ska dekorera din bostad, både i fråga om utbud och om pengar.

Vi kan inte alla bo granne med Gekås Ullared eller NK. Somliga har tur om de hittar en inredningsbutik som erbjuder några andra färger än de som var i ropet på sjuttiotalet, och ett hem kan bara ha så många IKEA-grejer innan man börjar undra om man bor i en katalog. Oavsett hur din situation ser ut så kan inredningsshopping bli mycket roligare om du söker dig ut på nätet. Allt sådant som du inte hittar i fysiska butiker inom ett rimligt avstånd hemifrån finns att klicka hem på nätet, ofta till ett billigare pris än i butiker med dyr lokalhyra.

Möbler

Jodå, det går alldeles utmärkt att köpa möbler över nätet. Sidor som ellos.se har ett stort utbud av alla sorters möbler, många som du inte hittar i fysiska butiker – inte bara små pallar och nattduksbord, utan även stora sängar och soffor går att klicka hem online, utan att frakten behöver ruinera dig. Om du skulle slå till med en ny soffa packas den (allt som oftast) in i ett paket och skickas till en terminal, där du sedan hämtar ut och kör hem den. För några extra hundralappar kan du få den körd direkt till dörren, och sedan är det bara att packa upp din nya möbel.

Prydnadssaker

Att köpa prydnadssaker online är vanligare än att klicka hem stora möbler, och minst lika roligt. Inredningsshopping låter dig fundera och jämföra i lugn och ro, utan att du behöver stressa fram och tillbaka mellan olika butiker i ett smockfullt köpcenter. Hitta en produkt du gillar, gör en prisjämförelse, välj vilken färg som passar ditt hem bäst och lägg den i varukorgen. Om du sedan hittar en du gillar ännu bättre så har du på de flesta svenska sidor en generös retur- och bytespolicy.

Designonline.se är en av många butiker som erbjuder ett brett sortiment av inredningsprylar, från lampor till snygga soffbord och muggar. Produkter från hundratals skandinaviska designers, både gamla klassiker och nya stjärnor, finns att klicka hem och ställa på ett passande ställe.

Mattor och tapeter

Hitta en hyfsad mattaffär är ingen lätt uppgift, oavsett om du bor i en stor stad eller mitt ute i skogen. Samma sak med tapeter – ska man köpa superdyra designertapeter, eller nöja sig med de beigerandiga från det lokala byggvaruhuset? Många inredningsbutiker online erbjuder ett urval av tapeter och mattor, men det finns även ett antal butiker som riktar in sig helt på antingen det ena eller det andra.

Wallstore.se har det mesta i tapetväg, från sagolika barntapeter till stilfulla DecorMaison-designer, medan ruugs.se erbjuder alla mattor du kan önska dig, från orientaliska vardagsrumsmattor till måttbeställda heltäckningsmattor.